این مطلب رو سال 98 ایجاد کردم و احتمالا بعد از این که کانفیگ کردم و کارم راه افتاده، دیگه این مطلب رو ناقص ول کردم و منتشر نشده، بعد از مدتها دوباره نیاز داشتم که به وسیله رزبری پای دانلود کنم، چک کردم ابزارها و برنامههای جدیدی اومدند اما روشی که من استفاده میکردم باز هم خوب و کار راه انداز هست. همین مطلب رو کامل میکنم تا شاید به کار کسی اومد.
۱۳۹۸/۰۶/۰۸: زمانی که هنوز این اینترنتهای چند مگابیت بر ثانیهای پاشون به خونههامون باز نشده بود، بهترین سرعت اینترنت ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه بود، من هم علاقهمند دانلود اون هم از تورنت، برای انجام دانلود ۲۴ ساعته باید کامپیوتر ۶۰۰ واتی روشن میبود و مستهلک میشد تابتونه یکی دو گیگ فیلم و غیره دانلود کنه. اون روزها صدای فن کیس جز لاینفک زندگیم بود. مهمترین استفادهای که من از رزیری کردم این بود که دانلودهام رو بهش سپردم، رزبری آروم و بی صدا با مصرف چند وات انرژی، با سرعت خوبی دانلود هام رو انجام میداد، از همه دیوایسهای توی خونه بهش دسترسی داشتم و راحت میتونستم لیست دانلودم رو مدیریت کنم. اما مدتی هست که دیگه تب دانلود سابق رو ندارم از طرفی هم سرعت اینترنت زیاد شده و دیگه نیاز چندانی به این ندارم که ۲۴ ساعته دانلود بکنم. الان بیشتر برا این که من و خواهرم دانلود تکراری نداشته باشیم از این استفاده میکنیم.
قرار هست برا دانلود برنامه Aria2 رو نصب کنیم بعد بنحوی کانفیگ کنیم که هم بصورت سرویس مانند اجرا شود و هم از طریق یکی از پورتها در دسترس باشد سپس با یک برنامه وب بیس به آن دسترسی داشته باشیم.
نصب Aria2:
sudo apt-get update
sudo apt-get install aria2
بعد از نصب، نوبت کانفیگ هست، فایلها رو ایجاد میکنیم:
mkdir aria2
touch aria2/aria2.session
nano aria2/aria2.conf
enable-rpc=true file-allocation=none force-sequential=true force-save=true input-file=/home/YOUR_USER/aria2/aria2.session log=/home/YOUR_USER/aria2/aria2.log log-level=notice max-concurrent-downloads=3 max-connection-per-server=5 parameterized-uri=true rpc-allow-origin-all=true rpc-listen-all=true rpc-save-upload-metadata=true save-session=/home/YOUR_USER/aria2/aria2.session save-session-interval=60 split=5 dir= /home/YOUR_USER/Downloads/ max-overall-upload-limit=5M dht-listen-port=6881 enable-dht=true enable-peer-exchange=true listen-port=6881 disk-cache=0 bt-min-crypto-level=arc4 bt-require-crypto=true bt-tracker-connect-timeout=10 bt-tracker-interval=900 bt-tracker-timeout=10 bt-exclude-tracker="*" bt-max-peers=55 bt-request-peer-speed-limit=5M follow-torrent=mem seed-ratio=1.0 seed-time=900 event-poll=poll check-integrity=true realtime-chunk-checksum=true allow-overwrite=false always-resume=true auto-file-renaming=false continue=true remote-time=true peer-id-prefix="" user-agent="" summary-interval=0 ftp-pasv=true ftp-reuse-connection=true metalink-language=en-US metalink-location=us metalink-preferred-protocol=https min-split-size=5M check-certificate=true conditional-get=true http-accept-gzip=true
اجرای برنامه، ابتدا دستور زیر را میزنیم اگر مشکلی نباشد، دستور بعدی را میزنیم:
aria2c --conf-path=/home/YOUR_USER/aria2/aria2.conf
aria2c --conf-path=/home/YOUR_USER/aria2/aria2.conf -D
نصب webUI:
در پستهای قیلی نصب سرور را توضیح دادهام، در این قسمت میخوام از این سرور استفاده کنم و رابط کاربری رو روی شبکه محلی در دسترس باشه. ابتدا به آدرس روت سرور میریم و یک کلون از برنامه رابط میگیریم:
cd /var/www/html
sudo git clone https://github.com/binux/yaaw.git
برا دستور بالا باید git نصب شده باشد.
اجرای خودکار برنامه در راه اندازی
برای این کار دستور اجرای برنامه را در فایل rc.local قبل از exit 0 اضافه می کنیم:
sudo nano /etc/rc.local
در آخر
الان با رفتن به آدرس زیر در رزبری پای، صفحه مدیریت دانلود مشاهده خواهد شد.
http://127.0.0.1/yaaw
با زدن IP رزبزی پای بجای IP بالا می توانید از همه دیواس های موجود در شبکه محلی به آن وصل شوید و دانلود هایتان را اضافه و مدیریت کنید، با اضافه کردن سرور FTP ، همه این فایلها در شبکه محلیتان در اختیار خواهد بود.